Muffaletta Pizza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2954 kalorii, 127g białka, oraz 166 g tłuszczu. Na 14,74 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka czosnku, mortadelli, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pizza Muffaletta, Muffaletta, oraz Muffaletta.
Instrukcje
1
W średniej misce wymieszaj czarne oliwki jumbo, zielone oliwki, seler, czerwoną cebulę, czosnek, Bazyl, pietruszkę, oliwę z oliwek, oregano, sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Przykryć i schłodzić w lodówce do czasu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Oliwki Czarne
Oliwki Zielone
Oliwa Z Oliwek
Cebula Czerwona
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Pietruszka-nać
Seler
Czosnek
Bazylia
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Posypać skórkę pizzy oliwą z oliwek, solą i czosnkiem w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W Proszku
Przygotowane Ciasto Do Pizzy
Oliwa Z Oliwek
Sól
4
Umieścić skorupę bezpośrednio na stojaku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Piec około 5 minut. Nie pozwól, aby skorupa stała się zbyt rumiana lub chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
7
W średniej misce wymieszaj ser mozzarella, ser Provolone, parmezan, twarde salami, mortadella i prosciutto. Wymieszać z oliwką.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.