Pizza Muffaletta

Pizza Muffaletta
Muffaletta Pizza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2954 kalorii, 127g białka, oraz 166 g tłuszczu. Na 14,74 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka czosnku, mortadelli, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pizza Muffaletta, Muffaletta, oraz Muffaletta.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj czarne oliwki jumbo, zielone oliwki, seler, czerwoną cebulę, czosnek, Bazyl, pietruszkę, oliwę z oliwek, oregano, sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Przykryć i schłodzić w lodówce do czasu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Oliwki CzarneOliwki Czarne
Oliwki ZieloneOliwki Zielone
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Posypać skórkę pizzy oliwą z oliwek, solą i czosnkiem w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Przygotowane Ciasto Do PizzyPrzygotowane Ciasto Do Pizzy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SólSól
4
Umieścić skorupę bezpośrednio na stojaku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec około 5 minut. Nie pozwól, aby skorupa stała się zbyt rumiana lub chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
7
W średniej misce wymieszaj ser mozzarella, ser Provolone, parmezan, twarde salami, mortadella i prosciutto. Wymieszać z oliwką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
ProvolonProvolon
ParmezanParmezan
MortadellaMortadella
ProsciuttoProsciutto
Posiekany świeży JarmużPosiekany świeży Jarmuż
OliwkiOliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
9
Rozłóż mieszaninę serowo-warzywną na upieczonej skorupie pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowane Ciasto Do PizzyPrzygotowane Ciasto Do Pizzy
WarzywaWarzywa
SerSer
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
10
Broil 5 minut, lub do serów topi się i mięso są lekko rumiane.
11
Pokroić w kwadraty 3 cale i podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia41
Magazyn