Pizza Hawajska Nadziewana Serem
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj hawajską pizzę nadziewaną serem. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 536 kalorii . Za 2,24 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 25 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga szynki, tortilli z mąki, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella i sosu do pizzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza Hawajska z nadzieniem serowym , Pizza hawajska Skinny Quinoa z nadziewaną papryką i Pizza hawajska z trzema serami .
Instrukcje
Połóż jedną tortillę na blasze do pieczenia pokrytej sprayem kuchennym.
Posyp 1 szklanką sera. Na wierzch ułóż drugą tortillę; posmarować sosem do pizzy.
Posypać ananasem, szynką i pozostałym serem.
Piec w temperaturze 375° przez 15 minut lub do momentu, aż tortille będą chrupiące, a ser się roztopi.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Do pizzy można dodać Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Możesz spróbować Piccini Chianti Classico. Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 10 dolarów za butelkę.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.