Pizza do góry nogami
Pizza Upside-Down zajmuje od początku do końca około 45 minut. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 18 g białka i 28 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,35 USD za porcję. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Mieszanka mąki, sera mozzarella, mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują pizzę do góry nogami, zapiekankę do pizzy do góry nogami i pieczenie pizzy do góry nogami.
Instrukcje
W rondlu podsmaż kiełbasę, cebulę i zieloną paprykę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Wymieszaj 2 łyżki mąki, bazylię i koper włoski.
Dodaj sos pomidorowy. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Przenieść do nienasmarowanego 13-calowego. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Posypać serem mozzarella.
Do dużej miski wsyp pozostałą mąkę. Ubij jajka, mleko, olej i sól na gładką masę; w razie potrzeby dodać parmezan.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425°C przez 25-30 minut lub do momentu zarumienienia.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
W kategorii Pizza najczęściej wybieram Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino