Pizza Bianca z jarmużem i klopsikami

Pizza Bianca z jarmużem i klopsikami
Pizza Bianca z jarmużem i klopsikami może być właśnie śródziemnomorskim przepisem, którego szukasz. To danie główne ma 1182 kalorii, 74 g białka i 59 g tłuszczu na porcję. Za 5,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 4 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pikantnych kiełbasek z indyka, gruboziarnistej mozzarelli z pełnego mleka, mleka i pasty pomidorowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 80%, to danie jest spektakularne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pizza Bianca, Bianca Pizza i Pizza Bianca.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Sos: W małym, ciężkim rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Grubo Startej Mozzarelli Z Pełnego Mleka3/4 Szklanki Grubo Startej Mozzarelli Z Pełnego Mleka
Grubo Starta Mozzarella Z Pełnego MlekaGrubo Starta Mozzarella Z Pełnego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodać mąkę i ciągle mieszać przez 1 minutę. Stopniowo dodawaj mleko, cały czas ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Dodać gałkę muszkatołową, liść laurowy i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5
Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje do konsystencji sosu i będzie gładka, od 2 do 5 minut. Wymieszaj sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Wyjmij i wyrzuć liść laurowy i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
7
Na pizzę: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Nasmaruj oliwą z oliwek grubą, nieprzywierającą blachę do pieczenia o wymiarach 16 na 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Palcami rozłóż ciasto na przygotowanej blasze, tworząc kształt prostokąta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
9
Ciasto skrop oliwą. Na wierzch wyłóż sos i równomiernie go rozprowadź, pozostawiając wokół ciasta 1-centymetrowy margines.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
10
Posyp mozzarellą na wierzchu. Ułóż klopsiki, przecięciem do dołu, na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
11
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
12
Piec 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i ułóż jarmuż równą warstwą na klopsikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Skropić oliwą z oliwek i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
15
Piecz, aż jarmuż będzie chrupiący, czyli 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Pokrój w kwadraty i podawaj.
17
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, bazylię, pietruszkę, mleko, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, jajka, czosnek i cebulę. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
19
Dodać zmielony indyk i kiełbasę. Palcami delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, aż dokładnie się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
20
Używając 1-uncjowej miarki do ciastek lub małej gałki do lodów, uformuj mieszankę mięsną w kulki o średnicy 1 1/2 cala (22 do 24 klopsików).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
21
Ułóż klopsiki na grubej, nieprzywierającej blasze do pieczenia, zachowując odstępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
22
Skropić oliwą z oliwek i piec, aż będzie ugotowane, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Składniki

454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemielone ciemne mięso indyczemielone ciemne mięso indycze0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1081 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta gładkabułka tarta gładka1suszony liść laurowysuszony liść laurowy2largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna6opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, zmiażdżony i obranyczosnek, zmiażdżony i obrany2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona2średnie liściekale, ribs removed, coarsely choppedkale, ribs removed, coarsely chopped0Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia4krewetki i żyłkiExtra-virgin olive oil, for oiling the baking sheet and for drizzlingExtra-virgin olive oil, for oiling the baking sheet and for drizzling1małecebula drobno posiekanacebula drobno posiekana50opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedrobno starty parmezandrobno starty parmezan15opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge(takie jak kurki, shiitake, enoki i cremini)(takie jak kurki, shiitake, enoki i cremini)454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięteogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięte85opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecoarsely grated whole-milk mozzarellacoarsely grated whole-milk mozzarella11 łyżka suszonego oreganoDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne, w temperaturze pokojowejmleko pełne, w temperaturze pokojowej2441 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera

Pizza naprawdę dobrze komponuje się z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Dom Perignon Vintage Luminous Bottle. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 279 dolarów.
Świecąca butelka Dom Perignon Vintage
Świecąca butelka Dom Perignon Vintage
Bukiet otwierający jest złożony i świetlisty, będący mieszanką białych kwiatów, cytrusów i owoców pestkowych. Ogólny efekt potęguje świeżość anyżu i pokruszonej mięty. W końcowych aromatach wina zaczynają pojawiać się nuty korzenne, drzewne i palone. Po długim okresie niechęci, wino w końcu się otwiera. Pomiędzy nosem i podniebieniem panuje pełna równowaga. Jego smukły, minimalistyczny, czysty, stonowany, sportowy charakter wyraża się teraz także ciepłem. Owoc jest wyraźny i wyraźny. Charakterystyczna kwasowość tego rocznika jest wyjątkowo dobrze zintegrowana. Jego trwałość jest głównie aromatyczna, szara, dymna i bardzo obiecująca. Wino cieszy się dwoistością: ciepłem i świeżością, połączeniem mięsa i jodu, gotowane i surowe. Przyprawy wzmacniają i podkreślają musowość rocznika 2008 oraz zagęszczają wino. Dom Pérignon lubi zabawne doświadczenia: sztukę kulinarną, tekstury i sprawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn