Pizza Bianca z jarmużem i klopsikami

Pizza Bianca z jarmużem i klopsikami
Pizza Bianca z jarmużem i klopsikami może być właśnie śródziemnomorskim przepisem, którego szukasz. To danie główne ma 1182 kalorii, 74 g białka i 59 g tłuszczu na porcję. Za 5,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 4 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pikantnych kiełbasek z indyka, gruboziarnistej mozzarelli z pełnego mleka, mleka i pasty pomidorowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 80%, to danie jest spektakularne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pizza Bianca, Bianca Pizza i Pizza Bianca.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Sos: W małym, ciężkim rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Grubo Startej Mozzarelli Z Pełnego Mleka3/4 Szklanki Grubo Startej Mozzarelli Z Pełnego Mleka
Grubo Starta Mozzarella Z Pełnego MlekaGrubo Starta Mozzarella Z Pełnego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodać mąkę i ciągle mieszać przez 1 minutę. Stopniowo dodawaj mleko, cały czas ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodać gałkę muszkatołową, liść laurowy i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5
Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje do konsystencji sosu i będzie gładka, od 2 do 5 minut. Wymieszaj sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Wyjmij i wyrzuć liść laurowy i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
7
Na pizzę: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Nasmaruj oliwą z oliwek grubą, nieprzywierającą blachę do pieczenia o wymiarach 16 na 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Palcami rozłóż ciasto na przygotowanej blasze, tworząc kształt prostokąta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Ciasto skrop oliwą. Na wierzch wyłóż sos i równomiernie go rozprowadź, pozostawiając wokół ciasta 1-centymetrowy margines.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Posyp mozzarellą na wierzchu. Ułóż klopsiki, przecięciem do dołu, na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
11
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
12
Piec 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i ułóż jarmuż równą warstwą na klopsikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Skropić oliwą z oliwek i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
15
Piecz, aż jarmuż będzie chrupiący, czyli 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Pokrój w kwadraty i podawaj.
17
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
18
W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, bazylię, pietruszkę, mleko, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, jajka, czosnek i cebulę. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Dodać zmielony indyk i kiełbasę. Palcami delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, aż dokładnie się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
20
Używając 1-uncjowej miarki do ciastek lub małej gałki do lodów, uformuj mieszankę mięsną w kulki o średnicy 1 1/2 cala (22 do 24 klopsików).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
21
Ułóż klopsiki na grubej, nieprzywierającej blasze do pieczenia, zachowując odstępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
22
Skropić oliwą z oliwek i piec, aż będzie ugotowane, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielone ciemne mięso indyczemielone ciemne mięso indycze0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1081 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta gładkabułka tarta gładka1suszony liść laurowysuszony liść laurowy2largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna61 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, zmiażdżony i obranyczosnek, zmiażdżony i obrany2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona2średnie liściekale, ribs removed, coarsely choppedkale, ribs removed, coarsely chopped0Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia4krewetki i żyłkiExtra-virgin olive oil, for oiling the baking sheet and for drizzlingExtra-virgin olive oil, for oiling the baking sheet and for drizzling1małecebula drobno posiekanacebula drobno posiekana501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.drobno starty parmezandrobno starty parmezan151 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(takie jak kurki, shiitake, enoki i cremini)(takie jak kurki, shiitake, enoki i cremini)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięteogniwa pikantnej włoskiej kiełbasy z indyka, osłonki usunięte851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.coarsely grated whole-milk mozzarellacoarsely grated whole-milk mozzarella12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne, w temperaturze pokojowejmleko pełne, w temperaturze pokojowej2441 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera

Pizza naprawdę dobrze komponuje się z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Dom Perignon Vintage Luminous Bottle. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 279 dolarów.
Świecąca butelka Dom Perignon Vintage
Świecąca butelka Dom Perignon Vintage
Bukiet otwierający jest złożony i świetlisty, będący mieszanką białych kwiatów, cytrusów i owoców pestkowych. Ogólny efekt potęguje świeżość anyżu i pokruszonej mięty. W końcowych aromatach wina zaczynają pojawiać się nuty korzenne, drzewne i palone. Po długim okresie niechęci, wino w końcu się otwiera. Pomiędzy nosem i podniebieniem panuje pełna równowaga. Jego smukły, minimalistyczny, czysty, stonowany, sportowy charakter wyraża się teraz także ciepłem. Owoc jest wyraźny i wyraźny. Charakterystyczna kwasowość tego rocznika jest wyjątkowo dobrze zintegrowana. Jego trwałość jest głównie aromatyczna, szara, dymna i bardzo obiecująca. Wino cieszy się dwoistością: ciepłem i świeżością, połączeniem mięsa i jodu, gotowane i surowe. Przyprawy wzmacniają i podkreślają musowość rocznika 2008 oraz zagęszczają wino. Dom Pérignon lubi zabawne doświadczenia: sztukę kulinarną, tekstury i sprawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn