Pizza Śniadaniowa
Pizza śniadaniowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 2,22 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 542 kalorii, 23G białka, oraz 34g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką mozzarellę, cebulę, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać jajka, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe Ciasto pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizza Śniadaniowa, Pizza Śniadaniowa, oraz Pizza Śniadaniowa dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Połącz całe pomidory z sokami, pokrojonymi w kostkę pomidorami, kolendrą, cebulą, czosnkiem, jalapeno, cukrem, kminkiem, 1/4 łyżeczki soli i sokiem z limonki w robocie kuchennym lub blenderze. Pulsuj kilka razy, aż osiągnie konsystencję, którą lubisz. Odłóż na bok.
Umieść ruszt piekarnika w najniższej pozycji i rozgrzej do 475 stopni F. Smaż boczek na dużej patelni na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając, aż będzie do żucia, około 8 minut; odcedź na ręcznikach papierowych. Pokrój na kawałki wielkości kęsa.
W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na osobnej dużej patelni na średnim ogniu; dodaj mrożone placki ziemniaczane i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną się złotobrązowe, około 7 minut.
Wyjmij z patelni i odstaw na bok. Na tej samej patelni usmaż czerwoną i zieloną paprykę na pozostałej 1 łyżce oleju roślinnego
średnio-wysokie ciepło, aż będą ładne i brązowe, około 5 minut. Odłóż na bok.
Ciasto do pizzy rozwałkować na lekko naoliwionej blasze do pieczenia.
Rozłóż 1/2 szklanki salsy na cieście, a następnie równomiernie rozprowadź pokrojoną w plasterki mozzarellę na salsie.
Posyp plackami ziemniaczanymi, papryką i boczkiem.
Dalej jest zabawna część! Zrób 8 małych studzienek w nadzieniu tu i tam na całej powierzchni pizzy; wbij jajka do studzienek.
Posyp solą i pieprzem do smaku.
Piecz, aż skórka będzie złotobrązowa, a jajka będą ustawione, ale nadal lekko miękkie, około 15 minut.
Pokrój na duże kawałki i podawaj z pozostałą salsą.