Piwo - smażone sardynki i limonka
Piwo - smażone sardynki i limonka to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 583 kalorie, 11g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka piwa, mąki, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Ciasto Piwne Smażona Okra, Ciasto piwne do smażonych ryb, oraz Ken ' s Beer Batter smażony Sum dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubij piwo i sól na mąkę, aż będzie gładka.
Sardynki odsączyć i osuszyć.
Wapno pokroić na 8 klinów.
W rondlu 3-quart rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr o głębokim tłuszczu rejestruje 191°. pracując partiami po około 8 i trzymając sardynki na końcu głowy, aby uniknąć złamania, pogłębiać ryby w cieście, aby całkowicie pokryć, przeciągając lekko z boku miski, aby usunąć nadmiar, i smażyć, mieszając, aż do złotego, 2 do 3 minut. Z szczelinową łyżką przenieść sardynki jako smażone na papierowe ręczniki, aby osuszyć. Smażymy kliny limonki na oleju, aż zaczną się złocić, około 30 sekund i przekładamy do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Sardynki podawać z limonką.