Piwo-Pomarańczowy Sos Karmelowy

SOS piwno-pomarańczowy karmelowy zajmuje około 35 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Działa dobrze jako sos. Mieszanka ekstraktu wanillanowego, skórki pomarańczowej, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Ciasto piwne naleśniki pomarańczowe z sosem Piwno-karmelowym, Odważne wyzwanie piekarzy: Panna Cotta z fasoli waniliowej i krwawej pomarańczy z pomarańczowym sosem karmelowym z ziela angielskiego i pomarańczowym kardamonem z gorzkiej czekolady Florentynki z orzechów laskowych (bezglutenowe), oraz Bułeczki kremowo-wiśniowo-pomarańczowe z sosem karmelowo-pomarańczowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Doprowadź piwo, kardamon i skórkę pomarańczową do delikatnego wrzenia w rondelku na średnim ogniu; gotuj, mieszając, aż zredukujesz do 1 szklanki, około 10 minut.
Dodaj masło i brązowy cukier i gotuj, mieszając tylko wtedy, gdy mieszanina wygląda, jakby mogła się zagotować, aż będzie gęsta i syropowata, 10 do 12 minut. Aby sprawdzić wysmażenie, wrzuć trochę karmelu do miski z zimną wodą. Powinien uformować miękką kulkę; jeśli nie, gotuj dalej.
Powoli wmieszaj śmietanę i gotuj, aż sos zgęstnieje, około 5 minut.
Zdejmij z ognia i dodaj wanilię i sól.
Usuń kardamon i skórkę pomarańczową łyżką.
Pozwól karmelowi lekko ostygnąć, a następnie przenieś do małego słoika. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.