Piwo-małże i małże gotowane na parze
Piwo - parowane małże i małże to pescatarian hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.09 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pale ale, masło, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pociski, możesz podążać tym daniem głównym z Deserowe Tacos z Ciasteczkowymi cienkimi muszelkami, czekoladowym Ganache, nadzieniem ze świeżych owoców i limonkowym CocoWhip jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże lub małże gotowane na parze, Małże i małże gotowane na parze, oraz Małże lub małże gotowane na parze w przyprawionym bulionie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku rozgrzać masło i olej na średnim ogniu.
Dodać szalotki, tymianek i czosnek; gotować, aż szalotki zaczną mięknąć, o 3 protokół.
Dodajemy piwo i gotujemy na wolnym ogniu.
Dodać małże i małże; powrócić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Przykryj garnek pokrywką i zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej. Gotować do otwarcia muszli, o 10 protokół. Wyrzucić nieotwarte pociski.
Podawać z cytrynowymi klinami i miseczką na muszle.