Piwo Lody Karmelowe
Lody piwne karmelowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól koszerną, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasto piwne naleśniki pomarańczowe z piwnym sosem karmelowym, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu o grubym dnie podgrzej cukier, zwilżony dwiema łyżkami wody, na wysokości.
Pozwól, aby cukier stopił się, bąbelkował i karmelizował bez przeszkód, aż osiągnie bogaty, ciemny bursztyn, obracając patelnię, aby uniknąć gorących punktów.
Pozostawić cukier do dymu przez 3 sekundy, a następnie szybko wymieszać masło i włączyć ciepło do niskiego poziomu.
Gdy masło jest w pełni włączone, powoli mieszać w śmietanie i mleku. Cukier będzie parował i bąbelkował. Jeśli cukier się wchłonie, wymieszaj na małym ogniu i całkowicie rozpuści się w nabiale.
W dużej misce, ubić żółtka aż bardzo dobrze połączone.
Dodaj około 2/3 szklanki mieszanki mlecznej do żółtek po jednej chochli na raz, stale ubijając, a następnie ubijaj mieszankę żółtkową z powrotem do rondla. Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż krem zgęstnieje, aby pokryć tylną część łyżki, a przesunięty palec pozostawia czystą linię.
Wyjąć z ognia i wymieszać z piwem, a następnie dodać sól w małych krokach do smaku. Krem jest dobrze solony, gdy ma wyraźnie ostry smak, a nie tylko spaloną słodycz. Przecedzić do pojemnika i schłodzić przez noc. Następnego dnia ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta. Powrót lodów do zamrażarki na co najmniej 2 godziny, aby można było ujędrnić.