Piwo Cola-Puszka Z Kurczakiem
Piwo Cola-kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 5,93 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 2036 kalorii, 149g białka, oraz 125 g tłuszczu. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, chili w proszku, colę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola, Puszka piwa Kurczak z sosem Barbecue Cola, oraz Kurczak z puszki po piwie z sosem Barbecue Cola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sól i cukier biały w zimnej wodzie do całkowitego rozpuszczenia, aby solanka. Umyj kurczaka wewnątrz i na zewnątrz i umieść go w piersi solanki w dół, umieszczając ciężar na wierzchu kurczaka, aby utrzymać go w zanurzeniu. Zalać kurczaka w lodówce przez 1 godzinę, następnie wyjąć z solanki, ponownie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieścić kurczaka na talerzu i umieścić go z powrotem w lodówce do wyschnięcia na noc (opcjonalnie).
Połącz sól w proszku chili, jasnobrązowy cukier, czarny pieprz, kminek, czosnek w proszku i pieprz cayenne razem w małej misce. Otwórz colę i wypij 1/2 sody. Zrób dwa dodatkowe otwory na górze puszki otwieraczem do puszek w stylu klucza kościelnego i wrzuć około 1 łyżeczki rub.
Posypać 1 łyżką rub wewnątrz jamy ciała. Trzymaj ptaka w pozycji pionowej, z jamą ciała na dole i opuść go na puszkę, aby puszka pasowała do jamy. Pociągnij nogi do przodu, tworząc rodzaj statywu, a następnie włóż końcówki skrzydeł za plecy kurczaka.
Kurczaka posmarować roztopionym masłem, a następnie obficie nałożyć pozostały natrzeć na kurczaka.
Zapal 1 komin z węgla drzewnego, a po oświetleniu i pokryciu szarym popiołem wyrzuć na ruszt z węglem drzewnym. Ułóż połowę węgli z każdej strony rusztu i umieść miskę z kapaniem pośrodku między dwoma stosami węgla drzewnego.
Jeśli używasz, ułóż kawałki drewna na węglu drzewnym. Doprowadzić grill do między 325-350 stopni.
Umieść kurczaka na środku rusztu kuchennego, nad patelnią ociekową, następnie przykryj i gotuj, aż termometr odczytu odczyta 180 stopni w najgrubszej części uda. Być może trzeba dodać więcej węgla drzewnego około 1 godziny przez gotowanie.
Użyj szczypiec, aby ostrożnie przenieść ptaka na puszkę na deskę do krojenia, zachowaj ostrożność, ponieważ puszka i płyn wewnątrz będą bardzo gorące.
Pozwól ptakowi odpocząć przez 10-15 minut, a następnie usuń puszkę, wyrzeźb i podawaj.