Piwo Chleb Żytni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba żytniego piwa. Ten wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 1,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1133 kalorii, 31g białka, oraz 21 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę, melasę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Salt Grass Steakhouse Shiner Bock Beer Bread-możesz zrobić chleb piwny w domu z naszym take alike dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce do mieszania połączyć drożdże z 1/2 szklanki ciepłej wody.
Odstawić 5 minut. Wymieszaj piwo, brązowy cukier, masło, kminek, melasę, 2 łyżeczki. sól i 1 szklanka każdej mąki. Dobrze ubić, następnie stopniowo dodawać Pozostałe mąki, aż ciasto będzie sztywne i nie będzie już lepkie.
Obrócić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne. Włożyć ciasto do lekko naoliwionej miski, obracając raz, aby nasmarować górę i dół. Przykryć, umieścić w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu i odstawić do podwojenia luzem, 1 do 1 1/2 godziny.
Dziurkuj ciasto, podziel na pół i uformuj połówki w kulki. Umieść kulki na dużej blasze do pieczenia, przykryć i odstawić do prawie podwojenia, 45 do 60 minut.
Brush bochenki z mycia jaj i posypać każdy z 1/2 łyżeczki. sól.
Piec w 375 przez 35 do 40 minut, lub aż skórki są dobrze rumiane i bochenki zrobić wydrążony dźwięk po naciśnięciu.
Przenieść bochenki do stojaka i ostudzić.