Piwne Profiterole z sosem czekoladowo-piwnym

Piwne Profiterole z sosem czekoladowo-piwnym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj piwa Profiteroles z sosem czekoladowo-piwnym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 646 kalorii, 10g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, śmietanę, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto piwne naleśniki pomarańczowe z piwnym sosem karmelowym, Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, oraz Piwo Czekoladowe Chipotle Sos Barbecue.

Instrukcje

1
Aby zrobić lody, połącz ciężką śmietanę i mleko w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotuj, ciągle mieszając, aż mieszanina prawie ledwo się gotuje (zobaczysz parę wynurzającą się z powierzchni i małe pęcherzyki na krawędzi patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
W średniej misce do mieszania ubić żółtka z cukrem i solą, aż będą gęste i bladożółte. Bardzo powoli, ubić 1/4 szklanki gorącej mieszanki śmietany do mieszaniny jaj, aby ją hartować. Następnie przenieść mieszaninę jaj do rondla z resztą mieszanki śmietany i powrócić do średniego ciepła. Gotować, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki bez biegania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Wyjąć rondel z ognia i przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Dodaj ekstrakt waniliowy i mocne. Schłodzić przez co najmniej cztery godziny (najlepiej przez noc) i zamrozić w automacie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Aby zrobić profiteroles, Rozgrzej piekarnik do 425ºF i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
7
Połączyć 1/2 szklanki wody, mleka, masła i soli w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, dodać mąkę i gotować, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina utworzy kulkę i odciągnie się od boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przenieść mieszaninę do miski do mieszania i pozostawić do ostygnięcia lekko. Używając miksera elektrycznego, ubijaj jajka po kolei.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
9
Łyżka mieszanki do dużej, zapinanej na zamek plastikowej torbie i odciąć jeden z rogów. Wycisnąć 12 kopce ciasta na blasze do pieczenia, rozstaw je cal lub dwa od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
10
Piec, aż nadmuchany i złoty, o 22 protokół. Wyłącz piekarnik, ustaw drzwi lekko uchylone i pozostaw profiteroles na kolejne 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
11
Wyjmij profiterole z piekarnika i nakłuj każdy wykałaczką, aby umożliwić ucieczkę pary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
12
Niech ostygną całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
13
Aby zrobić sos czekoladowo-piwny, umieść czekoladę w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
14
Śmietanę z cukrem połączyć w małym rondlu i podgrzać na średnim ogniu, aż ledwo się gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
15
Gorącą śmietanę polać czekoladą i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Wymieszaj w potrawce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
StoutStout
16
Aby złożyć deser, pokrój każdy profiterol na pół w poprzek.
17
Umieść gałkę lodów na dolnej połowie profiterole i kanapkę z góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
18
Obficie skropić sosem czekoladowo-piwnym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn