Piwne Profiterole z sosem czekoladowo-piwnym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj piwa Profiteroles z sosem czekoladowo-piwnym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 646 kalorii, 10g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, śmietanę, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto piwne naleśniki pomarańczowe z piwnym sosem karmelowym, Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, oraz Piwo Czekoladowe Chipotle Sos Barbecue.
Instrukcje
Aby zrobić lody, połącz ciężką śmietanę i mleko w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotuj, ciągle mieszając, aż mieszanina prawie ledwo się gotuje (zobaczysz parę wynurzającą się z powierzchni i małe pęcherzyki na krawędzi patelni).
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
W średniej misce do mieszania ubić żółtka z cukrem i solą, aż będą gęste i bladożółte. Bardzo powoli, ubić 1/4 szklanki gorącej mieszanki śmietany do mieszaniny jaj, aby ją hartować. Następnie przenieść mieszaninę jaj do rondla z resztą mieszanki śmietany i powrócić do średniego ciepła. Gotować, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki bez biegania.
Wyjąć rondel z ognia i przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach.
Dodaj ekstrakt waniliowy i mocne. Schłodzić przez co najmniej cztery godziny (najlepiej przez noc) i zamrozić w automacie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Aby zrobić profiteroles, Rozgrzej piekarnik do 425ºF i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Połączyć 1/2 szklanki wody, mleka, masła i soli w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, dodać mąkę i gotować, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina utworzy kulkę i odciągnie się od boków patelni.
Przenieść mieszaninę do miski do mieszania i pozostawić do ostygnięcia lekko. Używając miksera elektrycznego, ubijaj jajka po kolei.
Łyżka mieszanki do dużej, zapinanej na zamek plastikowej torbie i odciąć jeden z rogów. Wycisnąć 12 kopce ciasta na blasze do pieczenia, rozstaw je cal lub dwa od siebie.
Piec, aż nadmuchany i złoty, o 22 protokół. Wyłącz piekarnik, ustaw drzwi lekko uchylone i pozostaw profiteroles na kolejne 5 minut.
Wyjmij profiterole z piekarnika i nakłuj każdy wykałaczką, aby umożliwić ucieczkę pary.
Niech ostygną całkowicie na stojaku z drutu.
Aby zrobić sos czekoladowo-piwny, umieść czekoladę w średniej misce.
Śmietanę z cukrem połączyć w małym rondlu i podgrzać na średnim ogniu, aż ledwo się gotuje.
Gorącą śmietanę polać czekoladą i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Wymieszaj w potrawce.
Aby złożyć deser, pokrój każdy profiterol na pół w poprzek.
Umieść gałkę lodów na dolnej połowie profiterole i kanapkę z góry.
Obficie skropić sosem czekoladowo-piwnym i podawać.