Pitas wołowy z sosem jogurtowym
Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 9g tłuszczu i w sumie 396 kalorii. Ten przepis służy 4. Za $2.99 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Mieszanka steku z polędwicy wołowej, oregano, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pitas z indyka z sosem tahini-jogurtowym, Pity jagnięce z ogórkami i sosem jogurtowym, oraz Pita z kurczaka z sosem jogurtowo-koperkowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj jogurt, pietruszkę, czosnek i 1/8 łyżeczki soli. Wrzucić wołowinę z ziołami, pieprzem i pozostałą solą.
Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 2 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotuj i mieszaj 4-6 minut lub do miękkości.
Na tej samej patelni rozgrzej pozostały olej na średnim ogniu.
Dodaj wołowinę; gotuj i mieszaj 2-3 minuty lub aż przestanie być różowy.
Podawać w pitach; na wierzch z cebulą i sosem.