Ten przepis służy 4. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz butelkowaną pieczoną paprykę, pitas, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pitas Jagnięcy Z Miętą Ogórkową Tzatziki, Jagnięce Pitas z pomidorami, szalotkami i miętowym sosem jogurtowym, oraz Przyprawione Klopsiki Jagnięce Z Sosem Jogurtowym Cytrynowo-Miętowym.
Instrukcje
1
Aby przygotować sos, połączyć pierwsze 5 składników w małej misce; przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Aby przygotować kanapki, podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać jagnięcinę i wołowinę na patelnię; gotować 5 minut lub aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dobrze odcedzić i odstawić. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
5
Lekko zalać patelnię sprayem do gotowania; powrócić do ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół lub do miękkości. Wymieszać mieszaninę mięsa, tymianek, mielony kminek, 1/4 łyżeczki soli, pokruszony czerwony pieprz i czosnek. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Kminek Mielony
Czosnek
Cebula
Tymianek
Mięso
Sól
7
Wyjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki. Każdą połówkę pity napełnić 1/4 szklanki mieszanki jagnięcej, 2 łyżkami ogórków, około 1 łyżką pieczonej papryki i około 1 łyżką sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
Pietruszka-nać
Papryka
SOS
Jagnięcina
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej