Pistacjowe z twarogiem cytrynowym i jagodami
Pistacjowe z twarogiem cytrynowym i jagodami to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, maliny, szczyptę soli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co jest raczej złe. Spróbuj Lemon Pavlovas z jagodami, Indywidualne Pawłówki Z Bitą Śmietaną Z Twarogu Cytrynowego, oraz Bez Cukru Berry & Lemon Curd Pavlovas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować bezy, przykryć 2 blachy do pieczenia pergaminem. Narysuj 4 (4-calowe) okręgi na każdej kartce papieru. Przewróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą.
W dużej misce umieścić śmietanę z kamienia nazębnego i 4 białka; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Mieszaninę białek równomiernie podzielić na 8 narysowanych kółek na blachach do pieczenia. Kształtuj bezy w gniazda z 1-calowymi bokami za pomocą tylnej łyżki.
Posypać równomiernie orzechami.
Piec w 250 przez 1 godzinę, obracając blachy do pieczenia po 30 minutach. Wyłączyć piekarnik i schłodzić bezę w zamkniętym piekarniku na 2 godziny.
Wyjąć z piekarnika i ostrożnie usunąć bezowe gniazda z papieru.
Aby przygotować cytrynowy twaróg, połącz całe jajka i 1 białko w średniej misce; dobrze wymieszaj trzepaczką.
Podgrzej 1/2 szklanki cukru granulowanego, Skórki, soku, skrobi ziemniaczanej i soli na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki. Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę soku do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszanki soku do patelni. Gotować na średnim ogniu przez 2 minuty lub do zgęstnienia, stale mieszając. Łyżka twarogu do miski; schłodzić do temperatury pokojowej. Kryj się i wyluzuj.
W każdym gnieździe bezowym ułożyć ok. 1/4 szklanki malin; wymieszać z ok. 2 łyżkami twarogu cytrynowego.
Gniazda w razie potrzeby posypać równomiernie cukrem pudrem.