Pistacjowe Ciasteczka Z Żurawiną Icebox
Pistacjowo-żurawinowe ciasteczka lodowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Ten przepis służy 36. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 130 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cynamonu, cukru granulowanego, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cranberry Pistachio Icebox Cookies, Pistacjowe Żurawinowe Płatki Owsiane Icebox Cookies, oraz Ciasteczka Żurawinowe Icebox dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać mąkę, cynamon i sól.
Ubij razem masło, cukier granulowany i ze skórki w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki w 3 partiach, mieszając, aż ciasto po prostu zbierze się w grudkach, a następnie wymieszaj pistacje i żurawinę. Zbierz i naciśnij ciasto razem, a następnie podzielić na 2 równe kawałki. Używając arkusza folii lub papieru woskowego jako pomocy, uformuj każdy kawałek ciasta w kłodę o średnicy około 1 1/2 cala. Kwadrat off długie boki każdego dziennika, aby utworzyć pasek, a następnie schłodzić, owinięte w folię, aż bardzo twarde, co najmniej 2 godziny.
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Posmaruj jajko na wszystkich 4 długich bokach prętów (ale nie końcach).
Posypać cukier dekoracyjny na oddzielnym arkuszu pergaminu lub papieru woskowego i naciśnij bary do cukru, powłoki dobrze.
Wytnij każdy pręt w poprzek na plasterki o grubości 1/4 cala, obracając pręt po przecięciu każdego plasterka, aby zachować Kwadratowy kształt. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby pokroić, zamrozić pręty na krótko, aż będą twarde.) Ułóż ciasteczka o 1/2 cala od siebie na wyłożonych blach do pieczenia.
Piec ciasteczka, przełączanie pozycji arkuszy w połowie pieczenia, aż krawędzie będą bladozłoty, 15 do 18 minut łącznie.
Przenieś ciasteczka z pergaminu do stojaków za pomocą szczelinowej szpatułki i całkowicie ostudź.
* Batoniki można schłodzić do 3 dni lub zamrozić, owinąć folią, a następnie folią, 1 miesiąc (rozmrozić zamrożone ciasto w lodówce, aż ciasto będzie można pokroić).* Ciasteczka przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez 5 dni.