Pistachio Torrone
Pistacjowe Torrone może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 36 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, wodę z kwiatem pomarańczy, r i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 21 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Pistachio Torrone, Torrone Pistacjowo-Żurawinowe, oraz Torrone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Patelnia do pieczenia oleju, następnie ułóż dno i boki kawałkami jadalnego papieru waflowego, przycinając go do dopasowania.
Podgrzać miód, cukier i wodę w ciężkim garnku 5-quart na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, bez mieszania, myjąc kryształy cukru po stronie patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie.
Włóż termometr do syropu i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając, aż zarejestruje się w temperaturze 310 do 157° (górny koniec etapu twardego pęknięcia).
Gdy termometr osiągnie 149°, zacznij ubijać białka z solą w mikserze, ubijając, aż utrzymają miękkie szczyty.
Wyjąć Syrop z ognia i odstawić, aż bąbelki znikną.
Mikserem z małą prędkością powoli wlać gorący syrop do białek w cienkim strumieniu po stronie miski. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż mieszanina ostygnie do ogrzania (mieszanina wzrośnie, a następnie spadnie), około 20 minut.
Dodaj wodę kwiatową i ekstrakt z migdałów i pokonać 1 minutę więcej. Wymieszać z pistacjami.
Posypać powierzchnię roboczą skrobią kukurydzianą (1 łyżka stołowa), następnie łyżką mieszanki torrone na skrobię kukurydzianą i delikatnie ugniatać kilka razy rękami zanurzonymi w skrobi kukurydzianej.
Pat torrone mieszaninę do pieczenia i góry z kwadratu wafel papieru, przycinanie do dopasowania.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin.
Uruchom ostry cienki nóż wokół krawędzi patelni, a następnie odwróć torrone na deskę do krojenia. Pozostawiając papier waflowy, przyciąć końce i pokroić torrone na paski o szerokości 1 cala. Owiń każdy pasek torrone w pergamin. (W razie potrzeby Wytnij każdy pasek na 2-calowe prostokąty.)
Torrone przechowuje w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej 2 tygodnie.