Pistachio Semifreddo
Pistacja Semifreddo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 887 kalorii, 17g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, białka, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pistacje można śledzić to danie główne z Jeżyna Chmurka ciasto z pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Truskawkowo-Pistacjowy Semifreddo, Biała czekolada i pistacje Semifreddo, oraz Pistacja, truskawka i wanilia Semifreddo.
Instrukcje
Pulse 1 szklanka pistacje z 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru w robocie kuchennym, aż bardzo drobno zmielone.
Dodać pozostałe 1/2 szklanki pistacji i pulsować aż tylko grubo zmielone.
Białka ubić w misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż po prostu trzymać miękkie szczyty. Ubić w pozostałej 1/4 szklanki plus 2 łyżki cukru, trochę na raz, następnie zwiększyć prędkość do wysokiej i ubić, aż beza po prostu trzyma sztywne, błyszczące szczyty.
Ubij krem z ekstraktem migdałowym w szerokiej misce z mikserem z dużą prędkością, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty.
Delikatnie, ale dokładnie złożyć bezę w krem, a następnie w ten sam sposób złożyć mieszankę orzechową. Łyżkę do naczynia 2-ćwiartkowego i zamrozić, przykryte, aż będzie wystarczająco twarde, aby czerpać, około 4 godzin.
Pozostawić lekko zmiękczyć przed podaniem.
* Białka w tym przepisie nie są gotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.