Pistachio Blancmanges

Pistachio Blancmanges
Pistacjowe Blancmanges może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Mieszanka ekstraktu z migdałów, pistacji, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Satsuma Pistachio Dacquoise & Satsuma Pistachio Buttercream, Makarony Pistacjowe, oraz Eklerki Pistacjowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej do 177°. formy olejowe i dno każdej z nich owalem z papieru woskowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż pistacje na blasze do pieczenia i tosty, aż orzechy będą pachnące, ale nie kolorowe, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TostyTosty
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Przełożyć do miski i całkowicie ostudzić. Zetrzyj i wyrzuć wszelkie Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Zmiksuj orzechy z mlekiem w blenderze lub robocie kuchennym 2 minuty. Spłucz ręcznik kuchenny pod zimną wodą i wyciągnij jak najwięcej wody. Wyłóż duże sito z ręcznikiem, następnie Ustaw sito na misce lub dużej szklance i wlej mieszaninę pistacji do ręcznika. Owinąć ręcznik i wokół mieszaniny i, praca nad sitem, wycisnąć pistacjowe mleko (około 1 szklanki) z ręcznika do miski, odrzucając mielone pistacje. Wymieszaj ekstrakt z migdałów i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
WodaWoda
MlekoMleko
OrzechyOrzechy
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Posypać żelatynę zimną wodą w bardzo małej misce lub filiżance i odstawić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Mleko pistacjowe i cukier rozgrzać w małym rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać mieszaninę żelatyny i gotować, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
8
Przenieść do metalowej miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą i ostudzić, stale mieszając, tylko do momentu, aż mieszanina będzie konsystencją surowego białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Wyjąć miskę z lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Ubij śmietanę w innej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty, a następnie ubijaj jedną czwartą śmietany w mieszaninie pistacjowej, aby rozjaśnić. Złóż pozostałą śmietanę delikatnie, ale dokładnie i wymieszaj łyżką do foremek. Chill blancmanges, pokryte folią, aż do zestawu, co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
KremKrem
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Pracując z 1 blancmange na raz, uruchom końcówkę cienkiego noża między każdym kremem a metalową formą. Przechyl formę na boki i dotknij strony formy o powierzchnię roboczą, obracając ją, aby równomiernie złamać uszczelkę i poluzować krem. Utrzymując formę przechyloną, Odwróć płytę deserową nad formą, a następnie odwróć blancmange na płytę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Blancmanges (w formach) można schłodzić do 2 dni. * Jeśli masz mało czasu, nie ma potrzeby obracania blancmanges na talerze - można je jeść z foremek.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn