Pistachio Blancmanges
Pistacjowe Blancmanges może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Mieszanka ekstraktu z migdałów, pistacji, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Satsuma Pistachio Dacquoise & Satsuma Pistachio Buttercream, Makarony Pistacjowe, oraz Eklerki Pistacjowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej do 177°. formy olejowe i dno każdej z nich owalem z papieru woskowego.
Rozłóż pistacje na blasze do pieczenia i tosty, aż orzechy będą pachnące, ale nie kolorowe, 4 do 5 minut.
Przełożyć do miski i całkowicie ostudzić. Zetrzyj i wyrzuć wszelkie Skórki.
Zmiksuj orzechy z mlekiem w blenderze lub robocie kuchennym 2 minuty. Spłucz ręcznik kuchenny pod zimną wodą i wyciągnij jak najwięcej wody. Wyłóż duże sito z ręcznikiem, następnie Ustaw sito na misce lub dużej szklance i wlej mieszaninę pistacji do ręcznika. Owinąć ręcznik i wokół mieszaniny i, praca nad sitem, wycisnąć pistacjowe mleko (około 1 szklanki) z ręcznika do miski, odrzucając mielone pistacje. Wymieszaj ekstrakt z migdałów i szczyptę soli.
Posypać żelatynę zimną wodą w bardzo małej misce lub filiżance i odstawić 1 minutę.
Mleko pistacjowe i cukier rozgrzać w małym rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać mieszaninę żelatyny i gotować, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Przenieść do metalowej miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą i ostudzić, stale mieszając, tylko do momentu, aż mieszanina będzie konsystencją surowego białka jaja.
Wyjąć miskę z lodowatej wody.
Ubij śmietanę w innej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty, a następnie ubijaj jedną czwartą śmietany w mieszaninie pistacjowej, aby rozjaśnić. Złóż pozostałą śmietanę delikatnie, ale dokładnie i wymieszaj łyżką do foremek. Chill blancmanges, pokryte folią, aż do zestawu, co najmniej 6 godzin.
Pracując z 1 blancmange na raz, uruchom końcówkę cienkiego noża między każdym kremem a metalową formą. Przechyl formę na boki i dotknij strony formy o powierzchnię roboczą, obracając ją, aby równomiernie złamać uszczelkę i poluzować krem. Utrzymując formę przechyloną, Odwróć płytę deserową nad formą, a następnie odwróć blancmange na płytę.
* Blancmanges (w formach) można schłodzić do 2 dni. * Jeśli masz mało czasu, nie ma potrzeby obracania blancmanges na talerze - można je jeść z foremek.