Pissaladiere
Pissaladiere może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką cukier, tymianek, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Pissaladière", Pissaladière, oraz Pissaladière.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść masło na grubej, dużej blasze do pieczenia; umieść w piekarniku, aż masło się rozpuści, o 5 minutach.
Połówkę cebuli rozłożyć na blasze; na wierzch wyłożyć 3 gałązki tymianku, 2 gałązki rozmarynu i 1 liść laurowy.
Skropić 3 łyżkami oleju. Wierzch z pozostałą cebulą, 3 gałązkami tymianku, 2 gałązkami rozmarynu i 1 liściem laurowym.
Skropić 3 łyżki oleju (warstwa cebuli będzie około 2 1/2 cala grubości, ale osiada podczas pieczenia).
Piec, aż cebula będzie bardzo miękka i złocista, mieszając i obracając co 30 minut, w sumie około 2 godzin. Super. Odrzuć gałązki ziół i liście laurowe. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.)
Wlać 1 szklankę ciepłej wody do małej miseczki; posypać drożdże i cukier. Wymieszać, aby zmiksować.
Odstawić do spienienia, o 10 minut.
Wymieszać 2 3/4 szklanki mąki i soli w procesorze.
Dodać mieszaninę drożdży i 2 łyżki oleju; proces, aż ciasto zbryla się razem, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest lepkie. Proces do uzyskania błyszczącej kulki, około 1 minuty. Obrócić ciasto na mąkę i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Zalać dużą miskę pozostałą 1 łyżką oleju.
Dodać ciasto do miski; obrócić, aby pokryć olejem. Przykryj folią, a następnie ręcznikiem kuchennym.
Pozwól wznieść się w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 1/2 godziny. Dziurkować ciasto; przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż nadmuchane i prawie podwojone, o 1 godzinę.
Posypać ciężkie 17x11x1-cala blachy do pieczenia z mąki kukurydzianej.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do prostokąta o wymiarach 18x12 cali.
Przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia; nacisnąć krawędzie ciasta wzdłuż boków i narożników blachy. Przykryć suchym ręcznikiem kuchennym; odstawić, aż lekko dmuchnie, 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Cebulę rozłożyć na wierzchu ciasta. Ułóż anchois i oliwki na szczycie.
Piec, aż skorupa będzie złoty, o 15 protokół.
Pokroić w 3-calowe kwadraty.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. (Można wykonać 4 godziny do przodu; odstawić w temperaturze pokojowej.)