Piroshki (Pikantne, Nadziewane Ciasto)

Piroshki (Pikantne, Nadziewane Ciasto)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Piroshki (pikantne, wypełnione ciasto). Jedna porcja zawiera 655 kalorii, 20g białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. Ten przepis z Food.com ma 6 fanów. Mieszanka soli i pieprzu, jajka na twardo, twarożek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto Nadziewane Krabem, Burek (Ciasto Nadziewane Mięsem), oraz Skorupki Z Ciasta Orzechowego Wypełnionego Kremem.

Instrukcje

1
Masło pokroić na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
2
Mąkę, masło i sól połączyć za pomocą noża lub blendera do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Posypać 4 łyżkami lodowatej wody.Formować w piłkę, jak ciasto ciasto.Może trzeba dodać pozostałe 2 łyżki wody.Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Ciasto wyłożyć na mąkę, rozwałkować na prostokąt.Złóż na trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Rozwałkuj ponownie w prostokąt.Kontynuuj toczenie i składanie pięć razy.Owiń folią; wróć do lodówki na 1 godzinę.Rozgrzej piekarnik do 204°.wysmaruj blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Wytnij ciasto za pomocą 3-calowego okrągłego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Na każdy krąg ciasta ułożyć około 1 łyżki nadzienia.Fold ciasta na co pół księżyce; naciśnij razem krawędzie razem za pomocą wody lodowej do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Placki umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Ubij razem żółtko i 2 łyżki wody; umyj placki jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
11
Piec około 30-40 minut lub do złotego koloru.Do nadzienia mięsnego: podsmażyć cebulę w 2 łyżkach masła do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Dodać mieloną wołowinę i podsmażyć, aż powstanie lekki sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
13
Ochłoń.
14
Wymieszać z jajkiem, koperkiem, solą i pieprzem.Do nadzienia ziemniaczanego: podsmażyć cebulę na maśle, aż będzie miękka i złocisto-brązowa.Ziemniaki gotujemy w marynarkach, następnie obieramy i rozgniatamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
15
Lekko ostudzić.Doprawić dużą ilością soli i pieprzu i wymieszać z cebulą i jajkiem.Do nadzienia grzybowego: na patelni lub patelni, podsmażyć grzyby, cebula, i szalotki na maśle, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.Nadal gotować, mieszając, aż prawie cała wilgoć odparuje.Lekko ostudzić i wymieszać z twarogiem lub puree ziemniaczanym.Lubię posypywać makiem myte jajka nadziewane nadzieniem grzybowym.Uwaga: te wypieki są bardzo dobre wykonane z ciasta phyllo, zbyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty ser graviera (można sub gouda lub cheddar)starty ser graviera (można sub gouda lub cheddar)1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.twarożek, zmiękczony (lub 1 średni ziemniak, gotowany i puree)twarożek, zmiękczony (lub 1 średni ziemniak, gotowany i puree)1opakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast1żółtko jaja (do mycia jaj do ciast)żółtko jaja (do mycia jaj do ciast)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielony świeży koperek (lub 1 1/2 łyżeczki suszonego kopru)mielony świeży koperek (lub 1 1/2 łyżeczki suszonego kopru)2szalotka lub 2 zielone cebule, mieloneszalotka lub 2 zielone cebule, mielone3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni2jajka na twardo, mielonejajka na twardo, mielone43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calawoda lodowawoda lodowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pieczarki, mielonepieczarki, mielone1szczyptaStarta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana1( bakłażany)cebula, mielonacebula, mielona21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula mielonacebula mielona4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.płatki mieszanych warzyw lub do smakupłatki mieszanych warzyw lub do smaku0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek8krewetki i żyłkiPapryczki peperoncini do dekoracjiPapryczki peperoncini do dekoracji1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolone, schłodzonemasło niesolone, schłodzone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn