Pinwheels Sezamowo-Daktylowe
Need a wegetariańska przystawka? Sezam-date Wiatraczek może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. Ten przepis służy 70. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, cukru granulowanego, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Date Pinwheels, Date Pinwheels, oraz Date / Nut Pinwheels dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni na średnim ogniu, doprowadzić daktyle, cukier granulowany, i 3/4 szklanki wody do wrzenia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu i często mieszaj, aż mieszanina będzie tak gruba jak dżem, 15 do 20 minut. Wymieszać z sezamem.
Niech ostygnie całkowicie.
W misce, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, ubij masło i brązowy cukier, aż będzie gładka; ubić jajka, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. W innej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszać lub ubić do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane.
Ciasto podzielić na cztery równe porcje.
Zwiń jedną porcję na raz między arkuszami woskowanego papieru lub gotowania pergaminu w schludny 6-na 8-calowy prostokąt. Zdjąć górną część papieru i ciasto punktowe z czwartą częścią nadzienia daktylowego, następnie delikatnie rozprowadzić, aby równomiernie przykryć ciasto, pozostawiając 1/2-calowy pasek nagi wzdłuż 8-calowej strony. Z przeciwnej strony 8-calowej rozwałkuj ciasto do cylindra, wyciągając papier z ciasta podczas walcowania. Owiń każdy cylinder hermetycznie woskowanym papierem. Zamrozić, aż będzie wystarczająco twardy, aby pokroić starannie, około 1 1/4 godziny.
Rozpakuj ciasto. Za pomocą cienkiego, ostrego noża pokrój cylindry w poprzek na plasterki o grubości 1/8 cala (jeśli schłodzone ciasto kruszy się, odstaw na kilka minut, aby zmięknąć, a następnie pokrój).
Lay plastry 1 cal od siebie na masle lub gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia; jeśli ciasteczka spłaszczone po cięciu, przekształcić palcami.
Piec ciasteczka w piekarniku 350, aż nieco ciemniejszy brązowy, 10 do 12 minut; jeśli pieczenia więcej niż jedną patelnię na raz, przełącznik pozycji patelni w połowie pieczenia. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś ciasteczka do stojaków, aby całkowicie ostygły.