Pinwheel Peach Cobbler
Pinwheel Peach Cobbler może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką mąkę, brzoskwinie, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 22%. Spróbuj Pinwheel Apple Cobbler, Placek jabłkowo-wiśniowy z biszkoptami, oraz Jiffy Peach Cobbler-brukarz, który możesz zrobić w każdej chwili, ze świeżych lub kupionych w sklepie brzoskwiń dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki wymieszać w średniej misce. Odstaw na bok przyprawiony cukier.
Wymieszać mąkę, 3/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól w dużej misce. Opuszkami palców natrzeć schłodzone masło, aż powstanie gruba Mączka.
Dodać śmietanę i wanilię; mieszać do uzyskania wilgotnych grudek. Delikatnie zagnieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do prostokąta 9x15 cali.
Posmaruj roztopionym masłem.
Posypać przyprawionym cukrem. Zaczynając od 1 długiej strony, zwiń ciasto w stylu galaretki.
Przełożyć na blachę do pieczenia. Dziennik przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 177°. wymieszaj cukier, fasolę wanilii i mąkę w procesorze, aż wanilia zostanie drobno posiekana; umieść w dużej misce.
Dodać brzoskwinie i sok z cytryny; wrzucić do herbu.
Przenieś mieszankę brzoskwini na patelnię o średnicy 10 cali z 2-calowymi bokami.
Piec do bulgotania nadzienia, około 30 minut.
Pokroić kłodę ciasta w poprzek na ciastka o grubości 1 cala.
Umieścić herbatniki na nadzieniu.
Piec, aż ciastka będą złote, około 45 minut. Schłodzić co najmniej 10 minut. Posypać cukrem pudrem i podawać na ciepło.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.