Pinchos de Cerdo con Salsa de Guayaba (szaszłyki wieprzowe z sosem Guajawa)

Pinchos de Cerdo con Salsa de Guayaba (szaszłyki wieprzowe z sosem Guajawa)
Pinchos de Cerdo con Salsa de Guayaba (szaszłyki wieprzowe z sosem Guava) to meksykański przepis, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga soku z limonki, cebuli, rumu i komercyjnej pasty z guawy. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chuzos o Pinchos de Cerdo (kolumbijskie grillowane szaszłyki wieprzowe), Pulpety z indyka w sosie Guajawa (Albóndigas de Pavo con Salsa de Guayaba), oraz Tapas-pikantne szaszłyki wieprzowe (pinchos Morunos).

Instrukcje

1
Aby przygotować wieprzowinę, połącz oregano, olej, sól i pieprz w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać wieprzowinę; wymieszać do okrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny. Nawlecz wieprzowinę i cebulę na przemian na 16 (8-calowych) szaszłykach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Umieść szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj 14 minut lub do czasu zakończenia, okazjonalnie obracając. Ułóż szaszłyki na talerzu; trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Aby przygotować sos, połącz pastę z guawy i pozostałe składniki w małym rondlu. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu; gotować 8 minut lub aż gładka, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuajawaGuajawa
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
SOS podawać z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucia w ustach, oprawione subtelnymi nutami dębu ze starzenia w beczkach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn