Pinchos de Cerdo con Salsa de Guayaba (szaszłyki wieprzowe z sosem Guajawa)

Pinchos de Cerdo con Salsa de Guayaba (szaszłyki wieprzowe z sosem Guava) to meksykański przepis, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga soku z limonki, cebuli, rumu i komercyjnej pasty z guawy. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chuzos o Pinchos de Cerdo (kolumbijskie grillowane szaszłyki wieprzowe), Pulpety z indyka w sosie Guajawa (Albóndigas de Pavo con Salsa de Guayaba), oraz Tapas-pikantne szaszłyki wieprzowe (pinchos Morunos).
Instrukcje
Aby przygotować wieprzowinę, połącz oregano, olej, sól i pieprz w dużej misce.
Dodać wieprzowinę; wymieszać do okrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny. Nawlecz wieprzowinę i cebulę na przemian na 16 (8-calowych) szaszłykach.
Umieść szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj 14 minut lub do czasu zakończenia, okazjonalnie obracając. Ułóż szaszłyki na talerzu; trzymaj ciepło.
Aby przygotować sos, połącz pastę z guawy i pozostałe składniki w małym rondlu. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu; gotować 8 minut lub aż gładka, stale mieszając.
SOS podawać z wieprzowiną.