Pilaw z małży i kałamarnic ze słodkimi przyprawami i koperkiem

Pilaw z małży i kałamarnic ze słodkimi przyprawami i koperkiem
Pilaw z małży i kałamarnic ze słodkimi przyprawami i koperkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 22g białka, oraz 15 g tłuszczu. Mieszanka ryżu arborio, ząbki czosnku, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Sałatka z kalmarów i Małży, Curry Mussel Pilaf, oraz Zupa z małży z awokado, pomidorem i koperkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, przykryć spłukany ryż arborio z 2 cali gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać 2 łyżki koszernej soli i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
3
Niech ryż moczyć przez 40 minut, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Tymczasem w dużym rondlu zagotuj 1 szklankę wody z połówkami czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodaj małże, przykryj i gotuj na dużym ogniu, energicznie potrząsając patelnią kilka razy, aż małże się otworzą, około 4 minut. Należy wyrzucić muszle Małży, które się nie otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przełóż małże do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wlać płyn do gotowania małży do żaroodpornej miarki i odmierzyć 2 szklanki; w razie potrzeby dodać wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
8
Wyjmij małże z muszli i przenieś do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół. Pokruszyć w nitkach szafranu i wymieszać z suszonymi porzeczkami, laską cynamonu i zielem angielskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Dodać kałamarnicę i gotować, mieszając, aż zacznie się zwijać, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
12
Dodać namoczony i odsączony ryż i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż ryż zacznie się sklejać, o 3 protokół. Wymieszać w małże, zarezerwowane 2 szklanki płynu i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez 12 minut. Wymieszać posiekane szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Przykryj pilaw z małży i kałamarnic czystym ręcznikiem kuchennym, następnie przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 10 minut bez zaglądania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
14
Wyjmij pilaw z ognia i trzymaj go w ciepłym miejscu, przykrytym, przez 45 minut. Wymieszać z koperkiem, wyrzucić laskę cynamonu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia69
Magazyn