Pilaw z małży i kałamarnic ze słodkimi przyprawami i koperkiem
Pilaw z małży i kałamarnic ze słodkimi przyprawami i koperkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 22g białka, oraz 15 g tłuszczu. Mieszanka ryżu arborio, ząbki czosnku, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Sałatka z kalmarów i Małży, Curry Mussel Pilaf, oraz Zupa z małży z awokado, pomidorem i koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, przykryć spłukany ryż arborio z 2 cali gorącej wody.
Dodać 2 łyżki koszernej soli i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia.
Niech ryż moczyć przez 40 minut, a następnie odcedzić.
Tymczasem w dużym rondlu zagotuj 1 szklankę wody z połówkami czosnku.
Dodaj małże, przykryj i gotuj na dużym ogniu, energicznie potrząsając patelnią kilka razy, aż małże się otworzą, około 4 minut. Należy wyrzucić muszle Małży, które się nie otwierają.
Przełóż małże do średniej miski.
Wlać płyn do gotowania małży do żaroodpornej miarki i odmierzyć 2 szklanki; w razie potrzeby dodać wodę.
Wyjmij małże z muszli i przenieś do miski.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół. Pokruszyć w nitkach szafranu i wymieszać z suszonymi porzeczkami, laską cynamonu i zielem angielskim.
Dodać kałamarnicę i gotować, mieszając, aż zacznie się zwijać, o 1 minutę.
Dodać namoczony i odsączony ryż i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż ryż zacznie się sklejać, o 3 protokół. Wymieszać w małże, zarezerwowane 2 szklanki płynu i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez 12 minut. Wymieszać posiekane szalotki.
Przykryj pilaw z małży i kałamarnic czystym ręcznikiem kuchennym, następnie przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 10 minut bez zaglądania.
Wyjmij pilaw z ognia i trzymaj go w ciepłym miejscu, przykrytym, przez 45 minut. Wymieszać z koperkiem, wyrzucić laskę cynamonu i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.