Pilaw z brązowo-dzikiego ryżu z chutneyem daktylowym
Pilaw z brązowego i dzikiego ryżu z chutney Date może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy ryż basmati, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 73%. Spróbuj Pilaf Z Dzikiego Ryżu, Pilaf Z Dzikiego Ryżu, oraz Pilaf Z Dzikiego Ryżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Dodaj ryż basmati. Powrót mieszaniny do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 25 minut. Wymieszać z zielonym groszkiem; gotować 5 minut.
Zdjąć z ognia; odstawić, pokryte, 5 minut.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 20 minut lub aż złoty kolor, często mieszając.
Podzielić mieszaninę ryżu równomiernie między 6 talerzy; top każdej porcji z karmelizowaną cebulą, chutney, i migdały.
(Suma zawiera datę Chutney)