Pilaw z brązowego ryżu z zielonymi oliwkami i cytryną
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Pilaw brązowy ryż z zielonymi oliwkami i cytryną może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gałązkę tymianku, starzony kozi ser, brązowy ryż krótkoziarnisty i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pilaf Z Brązowego Ryżu, Pilaf Z Brązowego Ryżu, oraz Brązowy ryż i marchew Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzać 2 łyżki oleju.
Dodać cebulę i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 8 protokół.
Dodać wodę, ryż, tymianek i liść laurowy i doprowadzić do wrzenia przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 30 minut.
1 łyżkę soli wymieszać z ryżem. Przykryć i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość wody zostanie wchłonięta, około 30 minut.
Zdjąć z ognia; wyrzucić liść laurowy i tymianek. Oliwki, natkę pietruszki, posiekaną bazylię, sok z cytryny i skórkę z cytryny wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Łyżka ryżu do misek.
Skropić oliwą z oliwek i udekorować kozim serem i liśćmi bazylii; podawać.