Need a wegetariańska przystawka? Pilaw wieloziarnisty z nasionami słonecznika może być ogromnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, porzeczki, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 7 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pilaw wieloziarnisty z nasionami słonecznika, Pilaw wieloziarnisty z komosą ryżową, prosem i Teff, oraz Pieczona marchewka pilaw Wieloziarnisty z pesto Pepita.
Instrukcje
1
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj 2 łyżeczki oleju, nasiona słonecznika, i 1/4 łyżeczka soli; smażyć 2 minuty lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Słonecznika
Sól
Olej Do Smażenia
3
Zdjąć z patelni; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu; dodać pozostałe 2 łyżeczki oleju i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać por; gotować 4 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
6
Dodać 2 1/2 szklanki wody i dalej 3 składniki( przez ryż); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 35 minut. Wymieszać porzeczki i bulgur; przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż ziarna będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki
Bulgur
Ziarna
Woda
Ryż
7
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pestek słonecznika, pietruszki i pieprzu.