Pilaw ryżowy z żurawiną i migdałami
Pilaw z ryżu żurawinowego i migdałów zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 78 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis zawiera 206 kalorii , 5 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cebulę, kolendrę, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 41% . Ten wynik jest dobry. Pilaw ryżowy z pomarańczową żurawiną i migdałami , pilaw z ryżu żurawinowego, migdałowo-grzybowego i pilaw z ryżu migdałowego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni lub w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę na gorącym oleju, aż będzie miękka i przezroczysta, około 5 minut.
Mieszaj żurawinę i ryż jaśminowy z cebulą, aż ryż pokryje się olejem, a ryż będzie lekko przypieczony, około 5 minut dłużej.
Wlać bulion z kurczaka na patelnię i doprawić solą koszerną i czarnym pieprzem.
Doprowadzić mieszaninę ryżu do wrzenia na dużym ogniu, następnie przykryć i zmniejszyć ogień do niskiego. Gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i wchłonie płyn, około 22 minut.
Zdejmij patelnię z ognia; wymieszaj zieloną cebulę, kolendrę i migdały z mieszanką ryżową. W razie potrzeby dopraw do smaku.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. La Marca Prosecco z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![La Marca Prosecco]()
La Marca Prosecco
To wino musujące ma bladą, złotą słomkową barwę. Pęcherzyki mają pełną teksturę i są trwałe. W nosie wino przynosi świeże cytrusy z nutami miodu i białych kwiatów. Smak jest świeży i czysty, z dojrzałymi cytrusami, cytryną, zielonym jabłkiem i akcentami grejpfruta, mineralności i odrobiny tostów. Wykończenie jest lekkie, orzeźwiające i rześkie. Zawsze podawaj La Marca Prosecco schłodzone w temperaturze od 46 do 50°F. Wszechstronne włoskie wino musujące La Marca Prosecco można podawać w musujących kieliszkach lub kieliszkach do białego wina. Pełna butelka wystarcza na około 5-7 szklanek. Po nalaniu pierwszej rundy zamknij otwartą butelkę korkiem, aby wino pozostało świeże i musujące oraz aby było schłodzone do temperatury 46-50°F. Otwarta butelka powinna wystarczyć na około 3-4 godziny z zamknięciem butelki.