Pilaw ryżowy z rodzynkami i warzywami

Pilaw ryżowy z rodzynkami i warzywami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. 249 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oliwy z oliwek, zielonej cebuli, curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pilaw ryżowy z migdałami i rodzynkami, Pilaw z groszkiem i rodzynkami, oraz Pilaw Bulgarski o zapachu limonki z rodzynkami i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulion z kurczaka zagotować w rondlu na średnim ogniu; nadal gotować na wolnym ogniu, przygotowując pozostałe składniki.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać seler, cebula, zielona cebula białe porcje, czosnek, curry w proszku, i sól w gorącym oleju, aż warzywa będą miękkie, o 5 protokół.
Warzywa przełożyć do miski.
Gotować i mieszać ryż w tej samej patelni, aż lekko tosty, o 3 protokół.
Ugotowany ryż wymieszać z gotującym się bulionem z kurczaka. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i bulion zostanie wchłonięty, około 15 minut.
Wyjmij ryż z ognia i wymieszaj rodzynki, zieloną cebulę i mieszankę selera, aż dobrze się wymieszasz.