Pilaw ryżowy z kasztanami i brukselką
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pilaw ryżowy z kasztanami i brukselką może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ząbków czosnku, mielony kminek, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pilaw z dzikiego ryżu z brukselką i winegretem z szałwii, Pilaw z dzikiego ryżu z batatami i brukselką, oraz Brukselka I Kasztany.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną szalotkę i zmiażdżony czosnek, i podsmażyć 2 protokół.
Dodać brukselkę i paprykę pokrojoną w kostkę, i podsmażyć 3 minuty. Wymieszać z winem i wodą i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 12 minut lub aż połowa cieczy zostanie wchłonięta, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z ryżem i pozostałymi składnikami i gotować 2 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.