Pilaw ryżowy z figami
Pilaw ryżowy z figami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 3,22 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 634 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, olej z pestek winogron, ryż basmati i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), Pilaw ryżowy warzywny w kuchence ryżowej, oraz Rice Cooker Rice Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i saute aż przezroczyste, o 2 protokół. Mieszać w ryżu i saute 2 protokół, mieszając kilka razy.
Dodaj wodę, pieprz, ziele angielskie, porzeczki, sól i figi. Delikatnie wymieszać.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i woda zostanie wchłonięta, o 20 protokół. Jeśli woda gotuje się z ryżu zbyt szybko, można dodać trochę więcej, a następnie ponownie przykryć, aż gotowane.
Odkryj ryż i puch widelcem, uważając, aby nie rozgnieść figi. Talerz, top z posiekanymi migdałami, i podawać.