Pilaw ryżowy Basmati z groszkiem
Pilaw ryżowy Basmati z groszkiem to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gotującą się wodę, nasiona gorczycy, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Basmati ryż i groch Pilaf (groch Pulao), Pilaw ryżowy Basmati z morelami, oraz Dziki ryż i pilaw Basmati z kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ryż w sitku siatkowym i kilka razy spłucz zimną wodą. Odstawić i odcedzić.
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu, aż zacznie migotać.
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż po prostu zaczną pop, o 20 sekund.
Dodaj cebulę i podsmażyć, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Dodać kardamon, goździki, cynamon, ryż, gotującą się wodę, sól, pieprz i sok z limonki i doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ciepło do średniego i gotuj, aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, około 10 minut Złóż groszek, a następnie nad, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj od 8 do 10 minut dłużej.
Wyjąć z ognia i odstawić na 5 minut, odkryte.
Usunąć i wyrzucić kardamon, goździki i cynamon i puch widelcem.
Przenieść pilaw do naczynia i służyć.