Pilaw Ryżowy
Pilaw ryżowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 19 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz koszerną sól, pieprz, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), Pilaw ryżowy warzywny w kuchence ryżowej, oraz Rice Cooker Rice Pilaf.
Instrukcje
Roztopić masło z szalotką w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprawić solą i pieprzem i gotować, aż cebula będzie miękka, o 5 protokół.
Dodać ryż i wymieszać, aż pokryje się masłem. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Niech ryż gotować aż tosty, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół więcej.
Wymieszać bulion, liść laurowy i rozmaryn. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu, przykryć, i gotować, aż cały bulion został wchłonięty przez ryż i ryż jest miękka, o 15 do 18 protokół.
Wyjąć z ognia i pozostawić na 5 minut. Odrzuć rozmaryn i liść laurowy. Ryż napełnij widelcem i podawaj.