Pilaw ryżowo-makaronowy z prażonymi migdałami
Pilaw z ryżem i makaronem z prażonymi migdałami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 72 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pilaw ryżowo-makaronowy z prażonymi migdałami, Quinoa Sweet Potato Noodle Bolognese z prażonymi zmiażdżonymi migdałami, oraz Pilaw ryżowy z migdałami i rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w 4-do 5-litrowym ciężkim garnku na średnim ogniu i wymieszać z orzo. Gotować, często mieszając, aż orzo będzie złote, około 5 minut.
Dodaj ryż, mieszając, aż pokryje się masłem, następnie dodaj skórkę, liść laurowy, laskę cynamonu, wodę, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, odkryte, następnie przykryć szczelnie i gotować na małym ogniu, aż woda jest wchłaniany i ryż i orzo są miękkie, 25 do 30 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
Puch pilaw widelcem i łyżką do miski, odrzucając skórkę, liść laurowy i laskę cynamonu.
Pilaw podawać z migdałami posypanymi na wierzchu.
* Migdały można prażyć 2 dni wcześniej i przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej.* Pilaw, bez migdałów, można przygotować 1 dzień wcześniej i rozłożyć na 13-na 9-calowej patelni do pieczenia. Schłodzić na patelni, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej i posypać około 2/3 szklanki wody na górze, a następnie podgrzać, szczelnie pokryte folią, w piekarniku 350 ° F, o 25 protokół.