Pilaw na bankiet Curry

Pilaw na bankiet Curry
Pilaw na bankiet Curry wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 347 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś kij cynamonu, cebulę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 9 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Pilaf Ryżowy Curry, Pilaw z kalafiora i nerkowca z curry z ciecierzycy, oraz Curry Pieprz Wołowina Z Wędzonymi Migdałami Pilaf.

Instrukcje

1
Cebulę gotować w oleju, w głębokim rondlu z goździkami, strąkami kardamonu, laską cynamonu, nasionami kminku i nasionami Nigelli, jeśli używasz, aż cebula będzie lekko rumiana i miękka. Utrzymuj ciepło na niskim poziomie i często mieszaj; powinno to potrwać około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
KardamonKardamon
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać ryż i przesunąć go w tłustej przyprawionej cebuli, aż będzie połyskujący i błyszczący, następnie wlać bulion i doprowadzić patelnię do wrzenia. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na najniższym możliwym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wyłącz ogrzewanie, zdejmij pokrywkę, przykryj ręcznikiem do herbaty i zaciśnij pokrywkę z powrotem na rondlu. Możesz pozostawić ryż na odpoczynek w ten sposób przez co najmniej 10 minut i do około 1 godziny. Widelec ryżu przez, Gdy jesteś gotowy, aby służyć, rozpraszanie tosty pokrojone migdały i kolendry na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn