Pilaw Basmati z wermiszelem i cebulą
Pilaw Basmati z wermiszelem i cebulą to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ryż basmati, rio, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pilaf Ryżowy Z Wermiszelem, Pilaw ryżowy i Wermiszelowy, oraz Nutty Basmati Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać 3/4 szklanki słodkiej cebuli; gotować 3 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Dodać ryż basmati i makaron; gotować 2 minuty lub aż ryż jest nieprzezroczysty, często mieszając. Wymieszać bulion z kurczaka, sól i czarny pieprz; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i piec w 350 przez 15 minut.
Odstawić na 15 minut. Wymieszać natkę pietruszki i zieloną cebulę.