Pilau z krewetkami i kiełbasą
Pilau z krewetkami i kiełbasą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.38 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, krewetki, ząbki czosnku, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Kiełbasa drobiowo-wędzona Pilau, Carolina Gold Pilau z krewetkami, oraz Niskokountry Krewetka i Okra Pilau.
Instrukcje
Krewetki obrać, pozostawiając 6 lub 8 z ogonami na; devein, w razie potrzeby.
Boczek ugotować w dużym holenderskim piekarniku, aż będzie chrupiący; usunąć boczek, rezerwując 2 łyżki kapieli na patelni.
Boczek odcedzić na papierowych ręcznikach; pokruszyć i odstawić.
Saut 6 do 8 krewetki z ogonami na w gorących kapiących boczku przez 3 minut lub aż krewetki skręcić różowy.
Wyjąć z holenderskiego piekarnika; odstawić.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodać kiełbasę i gotować 5 minut lub aż kiełbasa jest rumiane.
Dodać ryż i gotować, stale mieszając, 3 do 4 minut lub aż ryż jest pokryta olejem.
Wymieszać 2 szklanki bulionu z kurczaka, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Dodaj 1 szklankę bulionu i gotuj, pod przykryciem, 15 minut, dodając dodatkowy bulion, jeśli to konieczne.
Ułóż niegotowane krewetki równomiernie na mieszance ryżu w holenderskim piekarniku. Przykryć i gotować 5 protokół; wrzucić delikatnie. Góra z krewetkami z ogonami.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 5 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.