Pilaw z dyni może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 271 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pistacje, oliwę z oliwek, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pilaw Orkiszowy Z Marynowaną Rzodkiewką, Pestkami Dyni, Złocistymi Rodzynkami, warzywa pilaf lub warzywa pulao, jak zrobić pilaf w stylu azjatyckim, oraz Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf).
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na patelni 10 - 12-calowej (o bokach co najmniej 2 cale. wysokie) na średnim-wysokim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę i czosnek; mieszać aż kuleje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać ryż, cynamon, kolendra, kminek, kurkuma, sól, papryka, i pieprz; wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Cynamon
Kurkuma
Papryka
Pieprz
Kminek
Ryż
Sól
3
Dodaj bulion, sok z cytryny, dynię, porzeczki i zakonserwowaną cytrynę. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna Konserwowana
Sok Z Cytryny
Porzeczki
Dynia
Bulion
4
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj, aż ciecz zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki do ugryzienia, 20 do 25 minut. Puch widelcem i wymieszać pistacje i kolendrę.