Pikantny łosoś z karmelizowaną cebulą

Pikantny łosoś z karmelizowaną cebulą
Pikantny łosoś z karmelizowaną cebulą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka cebuli, pieprz cayenne, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pikantny łosoś z karmelizowaną cebulą, Pieczony łosoś z karmelizowaną cebulą i figami, oraz Pikantna Pizza Pepperoni z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć czarny pieprz, papryka, pieprz cayenne, mielony czosnek, musztarda Dijon, brązowy cukier, cebula w proszku, i sól w małej misce. Wymieszaj 1 łyżkę oliwy z oliwek, aby uzyskać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PaprykaPapryka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozprowadzić pastę na filetach z łososia i odstawić do marynowania w temperaturze pokojowej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu. Mieszać w cebuli, i gotować do miękkości i złoty kolor, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podgrzać oddzielną patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu. Gotować filety z łososia w gorącej patelni, aż złoty kolor z każdej strony, i nie półprzezroczyste w środku, o 4 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Filety z łososia zalać rumianą cebulą i oliwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia63
Magazyn