Pikantny Łosoś Teriyaki

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pikantnego łososia Teriyaki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. Ten przepis służy 5. Na 4,81 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mirin, nasiona sezamu, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makrela Teriyaki z pikantną sałatką ogórkową, Pikantny Łosoś Z Grilla, oraz Łosoś Teriyaki.
Instrukcje
W dużym rondlu dodaj mirin, sos sojowy, sok z limonki i imbir.
Dobrze połączyć i włączyć średnie ciepło.
Gdy sos zacznie się dusić, dodaj filety z łososia z boku mięsa odwróconego na sosie. Gotować przez 5 minut.
Obracaj filety na boki co 5 minut, aż ryba ugotuje się w sumie przez 15 minut.
Filety z łososia wyjąć na talerz.
Dodaj zieloną cebulę i nasiona sezamu do sosu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Sos powinien być już zagęszczony.
Na każdym talerzu podawać łososia i skropić sosem.
Podawać z białym ryżem i prażonymi brokułami na kompletny posiłek.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.