Pikantny Słodki Placek Ziemniaczany
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Pikantny słodki placek ziemniaczany może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 258 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz gałkę muszkatołową, słodkie ziemniaki, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczenie płatków owsianych na słodko i słono, Pikantny Placek Ziemniaczany, oraz Pikantne kubki z jajkiem i słodkimi ziemniakami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 8-calowe naczynie do pieczenia.
Umieść ziemniaki i 1 łyżeczkę. sól w dużym garnku i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, 15 protokół.
Umieść ziemniaki w dużej misce i ubijaj mikserem elektrycznym, aż będą gładkie i lekkie.
Dodaj cukier, jajka, cynamon, gałkę muszkatołową, 1/2 łyżeczki. sól, odparowane mleko i masło; ubić na gładką masę.
Wlać mieszaninę słodkich ziemniaków do przygotowanego naczynia i piec, aż złoty i lekko nadmuchane, 35 do 40 protokół.
Odstawić 10 minut, a następnie podawać na ciepło.