Pikantny strudel warzywny z kurczakiem
Pikantny strudel warzywny z kurczakiem zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 osobom. Za 91 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 290 kalorii , 10 g białka i 21 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup posiekane migdały, sól, kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20% , to danie nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak strudel z serem warzywnym , strudel z warzyw korzeniowych oraz pikantna kiełbasa z kurczaka i galette warzywna .
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze 10 składników. Rozwiń ciasto w kształcie półksiężyca i umieść je w natłuszczonej formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia; naciśnij szwy i złącz, tworząc 15-calowy. x 12 cali prostokąta (ciasto będzie wystawać poza brzegi formy).
Nadzienie rozsmaruj wzdłuż na środku ciasta. Na każdym dłuższym boku wytnij paski o szerokości 1-1/2 cala i szerokości 3-1/2 cala. w centrum. Zaczynając od jednego końca, naprzemiennie układaj paski, dwukrotnie skręcając i układając pod kątem w poprzek wypełnienia. Uszczelka się kończy.
Posmaruj ciasto białkiem jaja; posypać migdałami.
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut lub do złotego koloru.
Pokrój w plasterki; podawać ciepłe.