Pikantny Stek Czosnkowy
Pikantny stek czosnkowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 453 kalorie, 50g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.02 za porcję. Jest idealny do valentin day. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Mieszanka czosnku, soli i pieprzu, steki z polędwicy wołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantny Stek Z Szynki, Pikantny Grillowany Stek Z Szynki, oraz Pikantny Stek Z Kurczaka.
Instrukcje
Ocena steki lekko po obu stronach za pomocą ostrego noża.
Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia.
Wlać włoski sos i sos Worcestershire na nich, i posypać czosnkiem. Wcierać marynatę w steki za pomocą tylnej części łyżki lub widelca. Odwróć steki i powtórz po drugiej stronie. Marynować w lodówce przez 2 do 24 godzin.
Rozgrzej grill na średnim ogniu. Tarkę lekko posmarować papierowym ręcznikiem zanurzonym w oliwie z oliwek.
Steki grillowane przez około 6 minut na stronę, lub do pożądanej doneness. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah