Pikantny Sos Ziołowy
Pikantny ziołowy sos może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 31 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka liścia laurowego, pieprzu, gałązek pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pikantny Sos Ziołowy, Pikantne Zioła Pieczeń Wieprzowa Z Sosem, oraz Pikantny sos Grzybowo-ziołowy z kalafiorowym Zacierem ziemniaczanym.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać karkówkę z indyka i podroby; gotować 5 minut, brązowieje ze wszystkich stron.
Dodać wodę i kolejne 7 składników( przez liść laurowy); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do około 2 1/2 filiżanek (około 1 godziny). Przecedzić przez durszlak nad miską, rezerwując płyn do gotowania i szyjkę indyka. Wyrzucić Pozostałe ciała stałe. Całkowicie schłodzić płyn do gotowania. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni i wyrzucić.
Wyjąć mięso z szyi; mięso drobno posiekać. Odrzuć kość szyi.
Dodać mięso z szyi do płynu do gotowania.
Przecedzić zarezerwowane kapanie indyka przez durszlak na płytkiej misce; wyrzucić ciała stałe.
Przecedzone krople umieścić w zamrażarce na 20 minut. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni; wyrzucić.
W średnim rondlu umieść mąkę; dodaj 1/4 szklanki płynu do gotowania, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości.
Dodaj pozostałą ciecz do gotowania, Indyk kapie, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż lekko zgęstnieje.