Pikantny ryż z groszkiem i nerkowcami
Pikantny ryż z groszkiem i nerkowcami to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 820 kalorii, 17g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz basmati, nasiona gorczycy, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Spróbuj Ryż Szafranowy Z Groszkiem I Nerkowcami, Kokosowy ryż kolendrowy z groszkiem i nerkowcami, oraz Fasolka szparagowa Curry z groszkiem i nerkowcami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw patelnię 5-do 6-quart lub 14-calowy wok na średnim ogniu.
Dodaj olej, nasiona gorczycy i nasiona kminku.
Gdy nasiona zaczną pękać, w ciągu 2 do 3 minut, wymieszaj cebulę, chili, kurkumę i liście curry. Mieszać często, aż cebula kuleje, o 4 protokół.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać ryż, groszek, 1/2 łyżeczki soli i cukier. Mieszaj, aż ryż będzie równomiernie zabarwiony na Żółto.
Posypać sokiem z limonki i dobrze wymieszać. Przykryć i od czasu do czasu mieszać, aż ryż będzie gorący, 6 do 10 minut.
Posypać mieszankę ryżu z nerkowca i kolendry.
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.