Pikantny ryż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 43g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.92 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką wodę, przyprawioną sól, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantny Ryż, Pikantny ryż fry-up, oraz Pikantny Żółty Ryż.
Instrukcje
1
Podgrzać margarynę w dużej ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Podsmażyć cebulę, zielony pieprz, papryka czerwona i papryka habanero, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Habanero Chili
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Wyjąć z patelni i odstawić. Wołowinę i kurczaka natrzeć przyprawioną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni, i smażyć mięso, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Zdjąć z ognia i odstawić.
6
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej ciężkiej patelni. Smażyć niegotowany ryż, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zbrązowieje. Wymieszać z wodą i bulionem. Wymieszać z papryką i mięsem. Doprawić czosnkiem w proszku, solą i pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 25 minut, lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala