Pikantny Ryż
Pikantny ryż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 43g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.92 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką wodę, przyprawioną sól, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantny Ryż, Pikantny ryż fry-up, oraz Pikantny Żółty Ryż.
Instrukcje
Podgrzać margarynę w dużej ciężkiej patelni.
Podsmażyć cebulę, zielony pieprz, papryka czerwona i papryka habanero, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta.
Wyjąć z patelni i odstawić. Wołowinę i kurczaka natrzeć przyprawioną solą.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni, i smażyć mięso, aż rumiane.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej ciężkiej patelni. Smażyć niegotowany ryż, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zbrązowieje. Wymieszać z wodą i bulionem. Wymieszać z papryką i mięsem. Doprawić czosnkiem w proszku, solą i pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 25 minut, lub aż ryż będzie miękki.