Pikantny Pieczony Kurczak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnego pieczonego kurczaka. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś kurczaka, gałązki kolendry, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny Pieczony Kurczak, Pikantny obiad z pieczonym kurczakiem i ziemniakami, oraz Kurczak Pieczony Na Słodko I Słono Z Ananasem I Estragonem.
Instrukcje
Proces czosnek i 1 łyżeczka. sól w robocie kuchennym 2 sekundy lub do gładkości, zatrzymując się, aby zeskrobać boki w razie potrzeby.
Usuń i zarezerwuj 1 łyżkę. mieszanka czosnkowa. Wymieszaj pozostałą mieszankę czosnku, jogurt i skórkę limonki.
Jeśli ma to zastosowanie, Usuń podroby z kurczaka i zarezerwuj do innego użycia. Kurczaka opłukać i osuszyć. Rozluźnij i podnieś skórę z kurczaka palcami (nie odłączaj skóry); rozprowadź zarezerwowaną 1 łyżkę. mieszanka czosnku równomiernie pod skórą.
Umieścić gałązki kolendry pod skórą. Ostrożnie wymień skórę i zabezpiecz drewnianymi kostkami.
Rozprowadzić mieszaninę jogurtu równomiernie na kurczaku i wewnątrz jamy. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Wytrzyj nadmiar mieszanki jogurtu z zewnątrz kurczaka papierowym ręcznikiem.
Umieść kurczaka na lekko nasmarowanym stojaku z drutu w brojlerze wyłożonym folią aluminiową lub patelni z galaretką. Kurczak zalać sprayem do gotowania, posypać pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki. sól.
Piec w temperaturze 375 przez 45 minut; przykryć luźno i piec jeszcze 25 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą porcję 16
Odstawić kurczaka na 10 minut przed krojeniem.
Dekorować, w razie potrzeby.