Pikantny Morelowy Bochenek
Pikantny Bochenek moreli może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 283 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz mieloną kolendrę, mąkę, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Morelowy Bochenek Herbaty, Bochenek Z Serem Morelowym, oraz Daktylowo-Morelowy Bochenek.
Instrukcje
Umieść morele i sok ananasowy w małym rondlu. Ogrzać na średnim ogniu, aż do bulgotania.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj patelnię bochenkową 9x5 cali.
W dużej misce wymieszać mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, brązowy cukier, imbir, kolendrę i cynamon.
W osobnej misce ubić razem jajko, olej roślinny i maślankę; połączyć z schłodzoną mieszaniną moreli. Stopniowo mieszaj mieszaninę maślanki / moreli w mieszaninę mąki, aż do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni bochenkowej o wymiarach 9x5 cali.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 minut lub aż wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta.
Ostudzić 5 minut, a następnie poluzować boki bochenka tępym nożem.
Wyjąć z patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu przed krojeniem.